Hvad er Body SDS?

Body SDS er et unikt dansk behandlingssystem, som er blevet udviklet gennem 3 generationer siden slutningen af 1940’erne. Fundamentet til behandlingsformen blev grundlagt af Erland Hartung. Erland’s søn Ole Kåre Føli videreudviklede behandlingssystemet efter sin far.
I 1991 startede Ole “Body Self Development System” center i Karlslunde sammen med sin søn Bengt Valentino Andersen. Far og søn har derfra udviklet Body SDS yderligere, med bl.a. endnu et center for behandling, flere teknikker, træning og uddannnelse.

Filosofien bag Body SDS er, at kroppen kan helbrede sig selv. Der er en stærk sammenhæng mellem krop og sind, som betyder at smerter i det psykiske liv kan skabe problemer i det fysiske og omvendt. Body SDS er derfor en hjælp til at behandle mange problematikker.

Massageformen varierer mellem en række teknikker, som bliver udført pulserende, hvor man følger lymfebanerne i hele kroppen. Dette kombineres med ledfrigørelse, afspænding af organer, zoneterapi og åndedrætsteknikker.

Behandlingen har stor effekt på kredsløbet, styrker immunforsvaret, løsner bindevæv og nervebaner. Dette betyder, at behandlingen hjælper mange mennesker med blandt andet nakke, skulder, ryg- og muskelspændinger, smerter, hovedpine, stressrelaterede symptomer, gammelt/nyt chok og depression.

Per Borregaard Jørgensen

Jeg er uddannet i 2015 hos Body SDS og har RAB eksamen i bl.a. anatomi og fysiologi, sygdomslære samt psykologi.